HTML

Magyar lány Itáliában

Friss topikok

  • kunka: Kívánom, hogy érezd jól magad, és csupa jó és hasznos élményben gazdagodjál! És ne hagyd abba a bl... (2012.10.01. 22:20) A kezdetek

Címkék

Cimszavakban

2016.04.01. 01:51 treszka

Sziasztok!

Ujabb idoszak telt el. Ma megtartottam az elso angol oramat, heti 1 orat kaptam, szoval ossze kell szednem magam, hogy tanitani is tudjak valamit.
A meleg renduletlenul tart, de nincs miert aggodni.
Orommel tapasztalom, hogy nem csak en vagyok lokott termeszetu, egy kicsit ettol otthon erzem magam.

Egyik apacank allandoan kacag, ha a masik olaszul probal beszelni velem, mivel abbol egy olasz-portugal keverek lesz, amit vagy ertek vagy nem. Amugy ha esik az eso, kisgyerekkent rohan ki az udvarra zuhanyozni. Az eresz egy reszen raadasul hibas, ott kulonosen jol folyik a viz :) Szeret ezenkivul parnacsatazni es gitarozni. Ismeri a Mert Te Uram cimu dalt, tok meno. Most eppen beteg, de tegnap vidaman dobalta az M&M-szeket a szamba.

A masik nover kicsit tyukanyo tipus, az elso idokben rengeteget segitett. Most is minden nap megkerdezi, hogy hogy vagyok es ha kozlom vele, hogy a gondolataim megint kaotikus kortancba kezdtek, felcsapja a Piccolissima Via c. konyvet es keres nekem egy uzenetet. A Piccolissima Via a kozossegalapitonak Jezus altal adott uzeneteit tartalmazza, sok vigaszt meritek belole. Aggodalmasok kedveert: egyhazmegyei szinten el van fogadva, teologusok altal meg van vizsgalva.

Van egy imacsoportunk is, ami a kulso kozossegi tagokbol es belolunk all. Ok nagyon szegenyek es egyszeruek, de egyben nagyon kedvesek is. Mindig keszitenek valami levest vagy finomat szamunkra, ha megyunk. Kicsit dicsoitunk, majd a Szentirast tanulmanyozzuk. Ma elmaradt az alkalom,m ert a hazigazdank edesapja elhunyt es felravatalozva fekszik a haz kozepen. Egy sorsatrat allitottak a haz ele a vendegeknek, a kocsik elfernek alatta. Eleg vicces. A hazigazda viszont ertheto modon nincs tul jol.

A Husvet is eleg jol telt. Probaltam zserbot kesziteni. Arra nem gondoltam, hogy a hozzavalok kicsit masok lesznek errefele... Szilvalekvar pl. itt nincs. Van helyette guava lekvar. A dio nagyon draga: 170g kb. 5 euroba kerul. Jo a foldimogyoro is. Nincs tejfol. Jo a joghurt is. A zsirt a legutobbi disznovagasbol kolasuvegben pihen. A guavalekvart sok ideig kell olvasztani. Elfelejtem felfuttatni az elesztot es utolag keverem a tesztaba. Nincs ido keleszteni a tesztat. Bepakoljuk a sutobe. Indulas elott 2 perccel (1 ora sutes utan) a suti teteje meg feher. Sebaj. Irany a maxlang, Andrea nover 10 percet kesik, igy jut meg egy kis ido. Mire elindulunk, mar szep szinu. En total feladom a dolgot, mert az ize az olcso magyar csokiera emlekeztet: kakaomassza, jeeee. Husvetkor persze kiderul, hogy ha brazilos is a beutese, azert meg finom :)

A Husvet sok belso harccal telik, nem tudom miert. Jezus jelen van ettol fuggetlenul es a mennyei beke megtalal egy-egy pillanatra, hogy tudjam, hogy Isten kezeben vagyok most is es minden pillanatrol gondoskodik Mennyei Atyam.

Sok csokit eszunk. A forro csoki krem allagu, ha iszom egy poharral, jollakom tole. Meno.
A Husvet vasarnapi miset a Maria kegyhelyen unnepeljuk az oreg puspokkel. Hogy-hogy nem az Oasi della Pace kozosseg zenel es az Emmanuel miset eneklik. Nagz honvagzam tamad. Hejj, azok a korusprobak es forro csokik a Mekiben... Utana odamegyek hozzajuk es elmondjak, hogy a Bonifacot es a Lorincet is szoktak, meg egy negyediket is, amit elfelejtettem. Asszem oda fogom nekik adni az Agoston miset is, ha arra jarok legkozelebb. Nincs meg veletlenul nektek az eredeti latin?

Utana kirandulni megyuk a viztarozohoz. A vizszint mertek alatt van, nagy most a szarazsag. Van itt egy kakas alaku szikla, azt megnezzuk, majd kapok ajandekban egy kokuszdiot. Csak kiveszik a hutobol, kifurjak, beledugnak egy szivoszalat es mehetsz. Eleg finom. Kokusz nincs is benne, csak sok le. Utana nezzuk, ahogy az esofrontok kozelednek: itt egy, ott egy, amott egy nagyobb, jobb, ha hazamegyunk. Este nagy zuhe jon. Itt az eso Isten aldasanak a jele, hat kaptunk boven.

Feltamadt Krisztus :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cremarol.blog.hu/api/trackback/id/tr348550214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása