HTML

Magyar lány Itáliában

Friss topikok

  • kunka: Kívánom, hogy érezd jól magad, és csupa jó és hasznos élményben gazdagodjál! És ne hagyd abba a bl... (2012.10.01. 22:20) A kezdetek

Címkék

Pokok es egyeb allatfajtak

2016.03.23. 15:52 treszka

Sziasztok!

Itt vagyok Braziliaban, renduletlenul.
Keszitettem kepeket-videokat, szeretettel kuldom oket:
https://drive.google.com/open?id=0B5hgvqzk3VgrWUZMTlNHWkl0c2M
Most eppen keszulunk Husvetra, ma rendeztek egy szinhazas kereszutat az iskolaban, ugyesek voltak a gyerkocok.
En a kicsikkel voltam, igy csak a felet lattam, de az jo volt. Utana mentunk ebedelni. Ma egesz tisztan megusztam az etetest, amugy eleg ugyetlen vagyok, es lassan bejaratott kajafoltos ruhaim lesznek....
Amugy Brazilia tenyleg egy masik vilag. Szegenyseg van, nincs jo kozbiztonsag, csomo minden rendezetlen, piszkos, igenytelen, es megis elnek az emberek. A gyerekek mosolya pedig ugy ragyog, hogy ihaj.
Az allatvilag egeszen a National Geographic kepeit idezi neha. Tegnapelott pl szemtanuja voltam egy madarpok kivegzesenek. A modszer: valami husszu eszkozzel agyonvagni, mert nagyon gyors, aztan leonteni benzinnel es felgyujtani, mert a szore eros viszketest okoz. Hat nem romantikus? :)
Meseltek, hogy neha-neha egy-egy kobra is erre teved, jobb felkapcsolt lampak mellett setalni este. Persze, nincs miert aggodni, mert fokent augusztusban jonnek.... :) Amugy Szuzanya vigyaz rank es a korhaz is kozel van, soha nem volt meg nagy problema ebbol.
Van meg ezer szunyog es legalabb annyi legy. A huspiacon nem hutik az arut, igy ott aztan meg tobb van. Ott nem szoktunk vasarolni :)
A gyumolcsok finomak: a kokuszdiot a haz melletti palmarol szedik, az ananasz, a papaja es a guyava a Gondviselessel erkezik. Soha nem szukolkodunk. A kornyekbeli szegenyeknek is jut mindig.
Erdekessegek: ha penzzel a kezemben maszkalok az utcan, azonnal kirabolnak. A temetesek kormenetekkel zajlanak a varosban. Mult heten mi is kormeneteztunk egy jot, csak nem temetes miatt: kertunk Szent Jozsefet, hogy jojjon eso (Viva San Jose!). A masnapi mise alatt jott egy kisebb fajta ozonviz, az ajto alatt is befolyt a viz, jol elarasztva minket. Senki sem szomorkodott miatta. A mise vegere elallt.
Mindenki szereti, ha lefotozzak. Ehhez persze az kell, hogy ne lassak az utcan, hogy van nalam fotomasina. Ha ezt sikeresen megoldottam, az ismerosok hazaiban rengeteg onkentes es mosolygo modellel talalkozom.
Delben szinte nincs is arnyekom. Otthon ezt nem igazan mondhatom el :)
Egyszeru az elet es sokkal tobb orom van benne, mint amivel Budapesten talalkozom. Mivel az emberekben nem buzog annyira a karriervagy, egyszerubben, lassabban, kozvetlenebbul es bekesebben elnek. Ha nem szamitjuk a szegenyseg okozta ehezesi es bunozesi ratat, az elet sokkal tobb mosolyt tartalmaz errefele :)
Most ennyi jutott eszembe.
Olelessel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cremarol.blog.hu/api/trackback/id/tr478520694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása