HTML

Magyar lány Itáliában

Friss topikok

  • kunka: Kívánom, hogy érezd jól magad, és csupa jó és hasznos élményben gazdagodjál! És ne hagyd abba a bl... (2012.10.01. 22:20) A kezdetek

Címkék

Medjugorje

2015.10.28. 22:26 treszka

Egy hét zarándoklat után azt kell mondjam, hogy Medjugorje az Istenre nyitott szívek oázisa. Az Atya jelen van. Beborít szeretetével. Oltalmaz. Mindent körülvesz. Mindenben és mindenhol ott van. Szűzanya pedig közbenjár.
A rózsafűzér életre kel, nem csak mormolás fél/egy órán keresztül. Jézussal teszem a lépéseket a Golgota felé. A kereszt békét és felszabadulást hoz. Az öröm belső hívásként van jelen. Még a gyóntatószék is úgy hív, hogy "itt bizony nagy kegyelmek fognak történni"! Ez Medjugorje.

Volt, hogy féltem elindulni. Volt, hogy a családom és több ismerősöm ellenzése kételyként rágott. Volt, hogy elkezdtem siratni azt, amit hátrahagyok. De aki vigyáz rám, erőt adott, hogy ezeken túllépjek.

Adri, Zsuzsi, Zsófi és Ágota utolsó dalában (Az Úr az őrizőm) a sírásig ment a kétségbeesés, hogy mennyire fog hiányozni minden és félek, mert nem tudom mi van előttem és már az estéről sem tudom, hogy hogy lesz. A dal végére pedig magabiztosan mosolyogtam, mert eljött a Szentlélek és újra megajándékozott azzal a kalandvággyal, ami előre vitt eddig. Megértette velem, hogy az elmúlt két év szárazsága azért kellett, hogy egészen természetesen tudjak vágyni ide és örömteli szívvel, félelmek nélkül tudjak igent mondani a hívásra. Isten sosem hív úgy, hogy előtte fel ne készítene rá :)

Így hát itt vagyok. A Regina Pacis közösség házában kezdtem lakni. Sokat imádkozunk, és mellette megcsináljuk, amit kell. Ma például egy mountain bike-ből próbáltam szobabiciklit varázsolni, mert kint nem tudnak tekerni, mert a klepetusuk beakad a küllőbe, nadrágban pedig nem mennek ki az utcára. A kezdeti lépések biztatóak, jelenleg egy fémcső megfúrásán dolgozom, ami felettébb csúszós. Még nem tudom, hogyan fogom ezt a dolgot orvosolni.

Az első havi tartózkodási engedélyt is úgy sikerült abszolválni, hogy az egyik nővér nővér elvitt Horvátországba kocsival, hogy aznapi pecsét legyen az útlevelemben. Persze a tinta kifogyott a határőröknél, úgyhogy a rendőrök bizalmi alapon adták ki a papírt :)

Holnap megyek Nancyhez a kastélyba, ő állítólag be szokott fogadni fiatalokat. Előbb jól megnéz, aztán egy hétig bejárós vendég leszek, ha fogad. Remélem, szimpi leszek számára!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cremarol.blog.hu/api/trackback/id/tr948023368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása